Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in /home/renegatinstal/public_html/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 2553

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in /home/renegatinstal/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 753
Portofoliu | Renegat Instal Galati

Portofoliu

Detalii lucrare:

 O constructie speciala prezinta panourile solare cu tuburi vidate. Ele se compun din tuburi paralele in spatele carora se afla reflectoare pentru concentrarea radiatiai solare. Tuburile vidate se compun din doua tuburi de sticla concentrice intre care este vid. Tubul din interior este inconjurat de o suprafata absorbanta de care este atasat un tub de cupru prin care circula un agent termic. Vidul dintre tuburi reduce la minimum pierderile de caldura prin convectie si conductie, pemitind obtinerea de performante superioare (randament si temperaturi mai mari).
   Astfel de panouri sunt mai eficiente in zonele cu temperatura moderata, utilizarea lor in zone calde justificandu-se doar in instalatii tehnice unde este nevoie de temperaturi mai mari. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca suprafata absorbanta fiind mereu perpendi-culara pe directia razelor solare, energia absorbita este aproape constanta in cursul zilei.
 Colectoarele cu tuburi vidate sunt mult mai eficente decat cele plate,cand tinem cont de cantitatea de apa incalzita pentru fiecare unitate de suprafata a colectorului.

Durata si intensitatea raditiilor solare depind,bineinteles ,de anotimp,de conditiile meteorologice si de amplasamentul geografic.
Principalele avantaje ale utilizarii colectoarelor solare cu tuburi vidate sunt urmatoarele:
      -  energia solara este practic inepuizabila ;
      -  este o forma de energie nepoluanta ;
      -  este disponibila practic pretutindeni ;
      -  “combustibilul“ solar este gratuit. ;
      -  au coeficentul de performanta mai ridicat decat in cazul colectoarelor solare cu
          captatoare plane.
Dezavantajele utilizarii energiei solare sunt:
   -radiatia solara incidenta pe Pamant este variabila, depinzand de ciclul zi/noapte,
       ciclul anotimpurilor si conditiile meteorologice locale ;
   -energia solara la suprafata Pamantului este dispersata, atingand la amiaza, in cele
     mai bune conditii, circa 1kW/m2 ;
   -variabilitatea radiatiei solare atrage dupa sine necesitatea prevederii in sistemele
    energetice solare a unor subsisteme de stocare a energiei în scopul asigurarii livrarii
    de energie in functie de cerere:
   -incalzirea cladirilor este necesara in sezonul rece, cand insolatia este mai scazuta
   decat vara;
O trasatura importanta a unui collector solar este gradul de eficacitate(linia eficentei).Acesta este definit ca raportul dintre energia transmisa de colector  substantei care trebuie incalzita si energia solara primita de collector.
Determinante pentru gradul de eficacitate sunt :natura,calitatea materialui absorbant, capacitatea de conducere,transparenta invelisului si pierderile colectorului. Din aceste puncte de vedere colectoarele solare cu tuburi vidate sunt superioare fata de colectoarele solare cu captatoare plane deoarece: vidul dintre tuburi reduce la minimum pierderile de caldura prin convectie si conductie, pemitind obtinerea de performante superioare (randament si temperaturi mai mari).
Un alt avantaj il reprezinta faptul ca suprafata absorbanta fiind mereu perpendiculara pe directia razelor solare, energia absorbita este aproape constanta in cursul zilei.
Colectoarele cu tuburi vidate sunt mult mai eficente decat cele plate,cand tinem cont de cantitatea de apa incalzita pentru fiecare unitate de suprafata a colectorului.

Detalii lucrare:

Furnizarea agentului termic catre radiatoare pintr-un colector este o solutie buna, deoarece agentul termic se distribuie uniform catre radiatoare si avem un comfort in plus, radiatoarele se incalzesc in mod egal

Detalii lucrare:

De ce incalzire prin pardoseala?
1. Repartizare ideala a caldurii in incapere
Sistemele de incalzire prin pardoseala asigura o repartizare verticala ideala a temperaturii in incapere. Temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul capului ofera confort termic optim. De aceea, incalzirea prin pardoseala este recomandata in special pentru camerele aflate la parter, cu deschidere spre casa scarilor, sau la mezanin, dar si in spatii inalte cum sunt bisericile, salile de sport sau halele de productie.
Incalzirea prin pardoseala mai are un avantaj, respectiv emanarea uniforma a caldurii la nivelul intregii suprafete a  pardoselii. Aspect foarte important pentru incaperile cu suprafata mare – camerele de zi si holurile caselor, dar si spatiile expozitionale sau magazine mari.

2. Valoare estetica
Instalatia de incalzire prin pardoseala este complet amplasata sub podea, iar absenta oricaror elemente vizibile de incalzire ofera posibilitati nelimitate de amenajare a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificarii unei utilizari eficiente a spatiului din dreptul ferestrei, spre exemplu, unde in mod normal ar fi montat un radiator.
Calitatile incalzirii prin pardoseala sunt esentiale in aranjamentul interioarelor cu valoare istorica sau in proiectarea dotarii salilor de gimnastica, unde radiatoarele traditionale necesita constructii speciale in vederea mascarii lor sau asigurarii unor conditii de protectie a persoanelor prezente.
Incalzirea prin pardoseala asigura o senzatie placuta de caldura sub picioare, indiferent de solutia de finisare aleasa pentru pardoseala, inclusiv pnetru placarea pardoselii cu dale de piatra sau placi ceramice care in mod normal dau impresia neplacuta de rece.

3. Economie de energie
„Podeaua calda” sporeste confortul in asemenea masura incat se poate reduce temperatura aerului in incaperea incalzita cu 2oC, ceea ce inseamna de fapt o reducere a consumului de energie cu circa 12%.
Un argument important in favoarea sistemelor de incalzire prin pardoseala este temperatura scazuta de functionare a instalatiei. De obicei ea nu depaseste 45oC, prin urmare poate fi alimentata cu caldura obtinuta de la cazane de condensare cu randament ridicat, de la pompe termice sau de la panourile solare. Poate fi folosita de asemenea, cu foarte bune rezultate, si caldura reziduala, de exemplu apa incalzita in timpul proceselor de racire intalnite in numeroase tehnologii de productie.

Detalii lucrare:

Din punct de vedere constructiv sistemele de instalatii termice clasice se pot clasifica dupa cum urmeaza: instalatii termice cu radiatoare, prin pardoseala si/sau pereti, cu ventilo-convectoare sau combinate. Alegerea unui solutii constructive optime depinde de mai multi factori:destinatia cladirii, amplasamentul cladirii, zona geografica, gradul de confort.

 

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL UNEI CENTRALE TERMICE IN CONDENSATIE

In timpul arderii, hidrogenul continut de gaze se combina cu oxigenul din aer, formand vaporii de apa. Energia termica a vaporilor de apa este pierduta in cazul instalatiilor obisnuite de încalzire, deoarece vaporii sunt eliminati prin cosul de fum. Spre deosebire de instalatiile obisnuite, centralele in condensare de la folosesc aceasta energie dirijand vaporii de apa in echipament, îi condenseaza si transfera caldura de condensare obtinuta circuitului de încalzire. Acest proces este facilitat de schimbatorul de caldura economic al centralei pe gaz în condensare. Instalarea acestuia este conditionata de disponibilitatea unui cos de fum rezistent la umiditate sau a unor accesorii speciale pentru gaze arse. O centrala termica in condensatie este ideala pentru imobilele incalzite prin instalatie de incalzire prin pardoseala si pentru imobilele incalzite cu radiatoare din tabla de otel sau aluminiu (in conditiile in care aceste radiatoare sunt dimensionate corect pentru a fi folosite impreuna cu o centrala termica in condensatie, adica dimensionarea lor sa fie facuta functie de puterile declarate de producator pentru maxim 55/35/20° C, astfel incat gradul de utilizare al centralei termice in condensatie sa fie cat mai ridicat si deci un consum de energie / combustibil mai scazut).

EFICIENTA MAXIMA A CONDENSARII – Chiar si pentru imobilele vechi

Centralele termice moderne conventionale destinate functionarii cu tiraj natura cu cos de fum sau cu tiraj fortat cu kit de evacuare gaze arse / admisie aer de ardere, ating un randament maxim de 93-94%, randament care, odata cu trecerea timpului care implica si o uzura a echipamentului, poate scadea. Cu toate acestea, in cazul tehnicii centralelor cu functionare pe gaze in condensare s-a masurat o eficienta energetica sau grad normat de utilizare de pana la 110,5%. Aceasta presupune ca se obtine mai multa caldura de încalzire comparativ cu cea obtinuta doar prin ardere. Toate acestea sunt posibile datorita utilizarii energiei de condensare suplimentare, motivandu-se astfel de ce gradul de utilizare depaseste cu mult 100%.

Tehnica functionarii in condensare este recomandata, de asemenea, pentru cladirile vechi, care au montate de regula radiatoare din fonta sau otel. Conditia este ca temperatura de retur a apei calde sa nu depaseasca 50° C. Aceasta conditie este indeplinita fara probleme daca se aplica metodele corespunzatoare de izolatie, daca dimensionarea centralei termice este facuta corect si daca se reduce nivelul temperaturii agentului termic.

Detalii lucrare:

Cazane cu functionare pe principiul gazeificarii lemnului
Functionare cu gazeificarea lemnului (flacara intoarsa) reprezinta continuarea arderii gazului de lemn- gazogenului - intr-o camera de ardere secundara cu captuseala ceramica la temperaturi ridicate.
Aerul necesar arderii este asigurat de catre un ventilator.

Avantajele cazanelor pe combustibil solid cu gazeificare
Camera de ardere spatioasa permite incarcarea cu lemne de dimensiuni mari.
Ventilatorul asigura aerul necesar arderii in orice conditii.
Exhaustorul faciliteaza arderea, reduce afumarea cazanului la minim si asigura o ardere eficienta.
Construit inteligent pentru o ardere eficienta.
Usor de curatat.
Functionarea automata a ventilatorului.
Echipat cu serpentina de racire, element de protectie impotriva supraincalzirii.
Arderea inversa si captusirea ceramica asigura o ardere foarte buna, cu nivel de noxe redus la minim.
Conditii generale pentru o functionare eficienta cu randament ridicat
Cazanele pot fi instalate doar de catre unitati profesioniste, specializate si instruite de catre producator.
Cazanul trebuie instalat intr-o incapere speciala, destinata scopului, uscata si bine ventilata.
Pentru a preveni formarea condensului acid in cazan si a mari in acest fel durata de viata a cazanului, dar si pentru a obtine o functionare eficienta in regim de gazeificare trebuie respectata conditia de baza, de a mentine temperatura in returul cazanului peste 65°C. In acest scop este obligatorie montarea ansamblului de ridicare a temperaturii pe retur sau termoventil TV 60°C si pompa de recirculare.
Pompa de circulatie a agentului termic trebuie actionata prin intermediul unui termostat independent si trebuie sa functioneze doar atunci cand temperatura agentului termic in cazan este in jur de 70 - 80°C. Indiferent de modul de functionare al cazanului, temperatura apei existente in cazan trebuie sa fie de 80 - 90°C.
In perioadele tranzitorii cand necesarul termic este in mod constant sub 40 % din puterea nominala si cand cazanul se foloseste doar pentru preparare ACM trebuie oprit si repornit zilnic. Nu se va utiliza perioade prelungite la capacitate minima.
Tirajul cosului la valoarea specificata (21 - 35 Pa in functie de tipul cazanului).
Tirajul insuficient reduce durata de viata, cazanul este predispus la depuneri de funingine si gudroane, la afumare in momentul incarcarii cu combustibil. Solutie: inaltarea cosului sau utilizarea unui exhaustor special.
Tiraj prea mare: creste consumul de combutibil (cresc pierderile prin cos, scade randamentul).
Suprafata schimbatorului de caldura trebuie curatata cu regularitate. Funinginea si gudroanele inrautatesc schimbul de caldura.

Este obligatorie protejarea cazanului impotriva supraincalzirilor acidentale.
Solutii propuse pentru protectie
1. Serpentina de racire
2. Utilizarea supapei termice (temperatura de descarcare 95°C)
3. Montare de vas de expansiune supradimensionat
4. Montarea a doua radiatoare cu posibilitate de circulatie naturala in scopul racirii agentului termic in cazul opririi accidentale a pompei de circulatie.
5.Conectarea pompei la o sursa neintreruptibila de energie electrica (UPS 500 - calculatoare)

De ce trebuie sa utilizam Puffere ?
Rezervorul de acumulare inmagazineaza o cantitate apreciabila de energie, produsa de un cazan sau provenita din alta sursa alternativa si care va fi cedata treptat in functie de necesar.

Avantaje:
Cazanul va functiona tot timpul la capacitate nominala
randament maxim, noxe reduse;
grad de utilizare maxim;
durata de viata a cazanului ridicata;
autonomie de functionare marita,
functionare economica
Consum mai redus de combustibil (20 - 30%);
Minimizarea depunerilor de funingine, gudroane, formarea
de condens acid;
Exista posibilitatea combinarii a mai multor modalitati de
a producere energie termica;
Utilizarea simultana in mai multe tipuri de instalatii de
incalzire;
Incalzire confortabila si ardere cu randament ridicat;
Functionare economica.

Curatarea cazanului
Curatarea cazanului trebuie efectuata in mod regulat, de cate ori este nevoie. Se recomanda curatarea la intervale de 3-5 zile. Produsele de ardere acumulate (cenusa) impreuna cu condensul si gudroanele inrautatesc schimbul de caldura, scad randamentul cazanului.
Deasemenea o cantitate mare de cenusa va micsora spatiul de ardere, va putea infunda drumurile de gaze sau aer si pot produce distrugerea pieselor ceramice sau a cazanului.

Mod de curatire:
se decupleaza ventilatorul. Daca ventilatorul este de tip exhaustor, acesta poate sa ramana in functiune;
se deschide usa de umplere si se va matura cenusa din orificiul de trecere in camera inferioara de unde se va evacua ulterior. Placile ceramice nu se vor scoate din cazan.
Intervalul de curatire depinde de calitatea lemnului utilizat, intensitatea arderii, tirajul cosului si alte conditii. Se recomanda curatarea o data pe saptamana

Nota: Curatarea regulata si corecta este deosebit de importanta pentru obtinerea puterii nominale in mod constant, respectiv o durata de viata marita.

Deteriorarile datorate curatirii insuficiente nu constituie obiectul garantiei.

Pagini